Helikopter användes i sökandet efter mannen. Foto: TT-Arkiv

89-årig man död i fiskeolycka

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man har omkommit i en fiskeolycka utanför Kristianopel i östra Blekinge. Mannen gav sig ut under tisdagen för att fiska. När han inte var hemma vid 19-tiden larmades Sjö- och flygräddningscentralen, rapporterar flera medier.

– Vid 20-tiden hittade vi båten och lite senare hittades mannen. Han har förts till sjukhus, säger sjöräddningsledaren Tobias Nicander till TT.

Senare på kvällen meddelade polisen att mannens liv inte hade gått att rädda.

Många letade

En stor insats från räddningstjänsten, sjöräddningssällskapet och en helikopter från Sjöfartsverket deltog i letandet.

– Vi hjälpte till med att åka ut med en båt och dykare, säger Conny Jensen, räddningsledare på räddningstjänsten i Karlskrona.

Cirka en timme efter att man fått larmet hittades en kantrad eka båt och kort därefter en 89-årig man i vattnet, inte så långt ut från skärgården.

– Han hade ägnat sig åt fiske och låg ensam i vattnet, säger Tobias Nicander, sjöräddningsledare på Sjöfartsverket.

Okänd tillstånd

Mannen hade begett sig ut vid 13-tiden och skulle vara hemma vid eftermiddagen. När han inte dök upp så slog man larm att han var saknad.

– Han vinschades upp av Sjöfartsverkets helikopter. Därefter fördes han med ambulans till sjukhuset i Karlskrona, säger Tobias Nicander.

Orsaken till olyckan är okänd.

– Dykarna behövde inte hoppa i vattnet utan vi bärgade båten in till land. Det var precis innan det blev mörkt, säger räddningsledare Conny Jensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.