Beslut om ny idrottshall lyftes ut

Uppdaterad
Publicerad

Drift- och servicenämnden behöver mer tid för att ta ställning till det enda anbud som kommit in för bygget av ny idrottshall på Trossö. I dag fick ärendet lyftas ut.

I dag var det tänkt att politikerna i drift- och servicenämnden, på delegation, skulle fatta beslut om bygget av en ny idrottshall. Hallen ska stå klar den 1 augusti 2017 och frågan är om dagens besked att lyfta ut ärendet från dagordningen påverkar den tidplanen.

Det var nämndens 1:e vice ordförande Gunilla Ekelöf (L) som meddelade att frågan inte kunde avgöras under tisdagen.

– Vår grupp kände att frågan behövde diskuteras vidare. Det fanns en osäkerhet kring vissa punkter, säger Gunilla Ekelöf, som ersatte ordförande Peter Johansson (S) som i sin tur anmält jäv.

– En till mig närstående person kan finnas med som underleverantör i ett av de anbud som eventuellt kommit in. Därför deltar jag inte i något beslut, säger han.

Eftersom ärendet lyftes ut upp gäller fortfarande absolut sekretess, men enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge är det fastighetsbolaget Brinova som lämnat det enda anbudet. Affären bygger på att bolaget köper fastigheten och befintliga byggnader för tio miljoner kronor – och att kommunen finansierar en sanering av marken.

Kontraktet ska löpa på 25 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.