Misstänkt mordbrand på idrottplats

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt bröt en brand ut på idrottsplatsen Brunnsvallen i Ronneby. Branden misstänks vara anlagd.

Enligt räddningstjänsten ska branden ha startat på utsidan av en byggnad, troligtvis i en soptunna som stått intill väggen vid omklädningsrummen. Elden tog sig sedan vidare längs byggnadens tak till vinden och omklädningsrum.

– Man ser på långsidan att det har brunnit längs med väggen och gått upp i hofsen under taket. Sedan har röken spridit sig i hela vindsvåningen, säger Stefan Eriksson, räddningsledare i Ronneby.

Branden har gjort stor skada på byggnaden.

– Vinden är helt utbrunnen och det är stor skada på omklädningsrummen, säger Ronny Olsson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Ronneby.

Misstänkt mordbrand

Räddningstjänsten lyckades rädda den intilliggande läktarbyggnaden som bara är ett par meter ifrån omklädningsrummen. Enligt SVT Nyheter Blekinges reportrar på plats är omklädningsrummens byggnads väggar helt svarta av rök och lågor.

– Det 25-30 meter stora taket till omklädningsrummen är helt bortbrunnnet. Den står där nu med bara väggar, säger Henrik Friberg, SVT:s reporter.

Enligt polisen ska ingen ha kommit till skada i branden. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Vi misstänker att branden är anlagd, säger Kurt-Erik Gunnarsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Räddningstjänsten kvar

Räddningstjänsten från Ronneby och deltidsbrandkårer från Bräkne Hoby och Rödeby har arbetat under natten. Som mest 17 personer var på brandplatsen.

Räddningstjänsten var kvar långt in på tisdagsförmiddagen för att avsluta släckningsarbetet.

– En styrka var kvar på platsen. En kranbil har tagit bort plåttaket för komma åt branden på vinden, säger Ronny Olsson.

Under eftermiddagen genomför polisen en teknisk undersökning tillsammans med en brandsökshund och knacka dörr i närheten. De efterlyser också tips av allmänheten.

– Det finns ingen misstänkt i nuläget och därför vill vi gärna få reda på om det är någon som har sett något. Det bor mycket folk i närheten och har vi tur har någon gjort någon observation, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.