EM-brons till Sverige: ”Häftig resa”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog EM-brons i rullstolshandboll, när turneringen avgjordes i Sölvesborg. I det svenska laget finns flera personer från Blekinge – bland annat förbundskaptenen Per-Arne Kulle.

Italien besegrades med 13-7 i den avgörande matchen – och det var ett Sverige som växte under EM-turneringen i Blekinge.

– Vi har gjort det på ett väldigt bra sätt och det har varit en väldigt bra turnering. Och extra roligt att göra det på hemmaplan, säger Per-Arne Kulle.

”Häftig och härlig resa”

Det är blott den andra EM-turneringen som det svenska landslaget i rullstolshandboll gör. För Niklas Almers har det varit en speciell resa, först i våras började han med sporten.

Nu spelade han Europamästerskapen i Blekinge, där han är uppväxt.

– Det är en väldigt häftig och rolig resa, man blev ju en i laget på en gång. Det är väldigt härligt att komma ner till hemtrakterna och spela, säger Niklas Almers.

”Ny sport i Sverige”

Sporten i sig är ung i Sverige, men det finns framtidstro. Och inom landslaget hoppas man att det framöver kommer satsas hårt för att Sverige ska bli ännu bättre.

– Det är en ganska ny sport i Sverige. Det är först nu när Svenska handbollsförbundet har satsat på oss som det har blivit lite mer organiserat, säger Albin Svensson, målvakt i landslaget.

– Vi behöver rekrytera mer folk också. Det är sådant det handlar om också, att få fler människor att komma och spela handboll, säger Per-Arne Kulle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.