Foto: SVT

Pojkens tillstånd: bra efter omständigheterna

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i femårsåldern har dragits upp ur en pool på Barnens gård i Karlskrona kommun och förts till sjukhus.

10.45 larmades ambulans, räddningstjänst och polis till Barnens gård. När man kom fram hade en femårig pojke dragits upp ur en tvådelad pool och hjärt- och lungräddning hade påbörjats

– Pojken började då hosta och när han fördes till sjukhus i ambulans var han vid liv, men vi har ingen uppfattning om hur länge han låg i vattnet, säger brandmästare Stefan Sjöholm.

Det var personalen på Barnens gård som larmade om händelsen och pojken var där med sin familj. Ett kristeam har nu kopplats in för att hjälpa anhöriga och personal, men Barnens gård håller öppet som vanligt. 

Enligt Landstinget Blekinge är pojkens tillstånd allvarligt men stabilt. Pojken i femårsåldern har fått lämna akuten och ligger nu på en avdelning på Blekingesjukhuset.

Mår bra under omständigheterna

Barnens Gård berättar att pojken mår bra även om han är kvar på sjukhuset. Föräldrarna vill via Barnens Gård förmedla detta och tacka alla som hjälpte till. Barnens Gård passar också på att tacka kvinnan som utförde en fantastisk HLR-insats när nöden krävde det.

”Hon gjorde en fantastisk HLR-insats. Ibland blir man påmind om hur skört livet är, hur snabbt olyckan är framme och hur viktigt det är att vi tar hand om varandra.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.