Foto: SVT/ arkiv

En misstänkt för bilbränder

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en person som är misstänkt för soprumsbranden i Olofström och samma person utreds nu för övriga bilbränder i Olofström.

Personen som är misstänkt bor i Olofström där det det senaste tiden brunnit ett flertal bilar. Polisen vill inte säga mer än att personen är strax över 50 år eftersom personen bor i området.

Vederbörande plockades in av polisen och anhölls av åklagare som sannolikt misstänkt för en brand i ett soprum den fjärde september i området kring Ekerydsplan.

Bränder i Blekinge

Brand i soprum

Anhållandet hävdes sedan men personen är fortfarande misstänkt för branden i soprummet och utreds för övriga bränder, bland annat det på citronvägen där en hel garagelänga med sex bilar och en motorcykel totalförstördes.

Även den branden började i soprummet vid garaget.

– Vad vi gör nu är att utreda personen även mot övriga bränder i området och se om vi kan hitta några kopplingar där, säger Rickard Lindberg, förundersökningsledare i fallet hos Blekingepolisen.

Ytterligare en misstänkt

Men den första bilbranden på Citronvägen ingår inte i det som den nu misstänkta personen utreds för.

– Nej, där har vi delgett misstankar mot en man som inte har någon anknytning till platsen. Den bilen dumpades där efter ett annat misstänkt brott, berättar Rickard Lindberg.

Han tror inte heller att det är en och samma person som ligger bakom bränderna i Olofström.

– Nej, av det jag vet nu så tror jag inte det. Vi ser än så länge inget gemensamt mönster, men vi söker ju efter ett sådant och jämför tillvägagångssätt, säger Rickard Lindberg.

Svårlöst

I början av perioden med många bränder i och runt Olofström bildades en grannsamverkan och polisen fick många tips från allmänheten.

– Det har klingat av nu, men vi vill gärna ha tips, säger Rickard Lindberg.

Tror du att ni kommer att lösa bilbränderna i Olofström?

– Jag tror det blir svårt att få någon åtalad och dömd för detta – än så länge, säger Rickard Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Blekinge

Mer i ämnet