Sven-Erik Magnusson och Claes Ohlsson, ägare av Eringsboda Brunn. Foto: TT/SVT

Gjorde sista spelningen i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Erik Magnusson, frontmannen i bandet Sven-Ingvars, avled natten till onsdag. Sin sista spelning gjorde han på Eringboda Brunn i Blekinge förra året.

Sven-Ingvars firade 60-årsjubileum förra året – och under turnén under fjolåret uppträdde Sven-Erik Magnusson med bandet i Blekinge. Hans sista konsertkväll.

Och enligt Eringsboda Brunns ägare var den typen av spelning dansbandsikonens stora dröm.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

– Han ville avsluta sin karriär på en liten folkpark och det fick han göra nu. Det är en stor profil som gått bort, det är väldigt sorgligt, säger Claes Ohlsson.

”Eringsboda Brunns bästa kväll”

Spelningen, som ägde rum i slutet av augusti förra året, blev den där perfekta sommarkvällen. En av de bästa någonsin, enligt Claes Ohlsson.

– Allt klaffade den där kvällen, det är en av Eringsboda Brunns bästa kvällar genom alla tider, säger Claes Ohlsson.

Hur känns det att ni fick arrangera Sven-Eriks sista konsertkväll?

– Det var kul att just vi fick arrangera den här spelningen, det känns bra. Och Sven-Erik sa också då att han då trodde det skulle bli hans sista spelning, säger Claes Ohlsson.

Hade många alternativ – valde Eringsboda

Inför den sista turnén hade Sven-Ingvars många förfrågningar från Sveriges dansbandsarrangörer.

– Eringsboda är ju en klassisk sommarfestplats för konserter, det är ett populärt ställe för många att spela på. Sven-Erik var med och plockade ut spelplatserna, så det är klart att han tyckte det var kul att spela där, säger Michael Henriksson, VD & Producent på Lifeline Entertainment, som producerat Sven-Ingvars konserter under senare år.

Trots sin sjukdom genomförde Sven-Erik Magnusson alla planerade sommarkonserter.

– Han genomförde alla turnéplaner, när han väl stod på scenen var han med till hundra procent. Mentalt var han med hela vägen in i mål, men sviterna av hans cancer knäckte honom rent kroppsligt, säger Michael Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

Mer i ämnet