Foto: Henrik Friberg

Man anhållen för lastbilsexplosion

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-års åldern anhölls runt midnatt för explosionen på en lastbil utanför Holmsjö. Det nationella bombskyddet undersökte lastbilen under söndagskvällen.

Nationella bombskyddet kallades till Holmsjö under söndagen efter en explosion i en lastbil vid 15:40-tiden. Den stod parkerad på en garageuppfart och explosionen ska ha sprängt sönder delar av förarhytten.

– Det ska ha varit en rejäl smäll. Rutorna i förarhytten är krossade, säger Peter Andersson, inre befäl vid polisens ledningscentral.

Inga personer kom till skada. Polisen har inga teorier om vad som kan ligga bakom explosionen. Enligt obekräftade uppgifter från platsen rör det sig om dynamit som någon ska ha kastat in i lastbilen.

– Vi har kontakt med lastbilens ägare men han har inte kunnat ge någon förklaring.

Holmsjö ligger i norra Blekinge, nära gränsen till Småland, och bombgruppen skickades från Skåne. De var inte på plats förrän vid 21-tiden. Polisen var mycket förtegen kring vad man hittade.

– Jag kommer inte säga vad de hittade där, det kan påverka utredningen, säger Peter Andersson, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Vid midnatt anhölls en man i 40-års åldern misstänkt för att ha orsakat explosionen.

– Jag kan inte gå ut med några detaljer kring varför han misstänks för brottet.

Var anhölls mannen?

– Det kan jag inte heller säga, säger Peter Andersson, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Händelsen rubriceras för allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.