Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oskar Engström, ordförande för Kommunal Karlskrona, är kritisk till sparpaketet: ”Vad ska vi inte göra som vi gör i dag?” Foto: Erik Lundmark/SVT

Fackliga kritiken mot sparpaketet i Karlskrona: ”Vad ska vi inte göra?”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona kommun planerar att dra ner 85 tjänster i social- och funktionsstödsförvaltningen. Men fackföreningarna är kritiska.

– Jag tror inte det här kommer bli den besparingen de tror, säger Oskar Engström, ordförande för Kommunal Karlskrona.

Karlskrona kommuns ekonomi blöder, och för att få en budget i balans planeras nu för ett antal neddragningar. I den kommande sammanslagningen av social- och funktionsstödsförvaltningen planerar arbetsgivaren för att slimma organisationen och skala bort 85 tjänster.

– Vad är det de menar att vi inte ska leverera till vårdtagarna som vi gör i dag, för vi kommer inte kunna bedriva samma verksamhet med så mycket mindre folk, säger Oskar Engström, ordförande för Kommunal i Karlskrona.

De fackliga förhandlingarna avslutades i oenighet, och Kommunal har nu kallat till centrala förhandlingar om sparpaketet.

Hör kritiken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.