En älg tog sig under söndagen in på vattenlandet på Brunnsbadet i Ronneby. Foto: Bengt Haellquist

Familjer får ersättning efter älgdramat

Uppdaterad
Publicerad

Efter söndagens älgdrama, då en älgkalv tog sig in på Brunnsbadet i Ronneby, kräver nu fyra barnfamiljer kompensation. De beskriver händelsen som ett trauma.

Händelsen inträffade under söndagseftermiddagen. En älg brakade in på Brunnsbadet samtidigt som de hundratals gästerna badade och befann sig vid spa-avdelningen.

LÄS MER: Älgkalv sprang lös på badland

I en skrivelse till Ronneby kommun kräver nu fyra barnfamilj kompensation för händelsen, då älgdramat påverkade dem kraftigt.

En av familjerna skriver såhär till Ronneby kommun:

”Detta var en förfärlig upplevelse, framför allt för min sambo som satt med vår nyfödda son som hade somnat i sin barnvagn. Älgen hoppade över häcken och var mycket nära att välta barnvagnen”, skriver pappan.

”Vår sexåriga dotter har efter den här händelsen haft mardrömmar om älgar och att hennes lillebror blir skadad”, fortsätter pappan i skrivelsen.

LÄS MER: Skadade älgen sprang ifrån skyddsjägarna

Ronneby kommun: Ingen kan lastas för händelsen

Familjerna kräver nu bland annat ersättning för entrébiljetten, reseersättning för bilfärden från Karlskrona samt en kompensation för det trauma som drabbat dem.

Ronneby kommun kommer betala tillbaka entréavgiften till familjerna. Men inget utöver det.

”Det var en tråkig men oförutsedd händelse som ingen kan lastas för”, skriver kommunen i sitt svar.

LÄS MER: Efter älgdramat – nu ska riskanalys göras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.