Fängelseceller hyrs ut olagligt till studenter

Uppdaterad
Publicerad

Flera studenter håller på att flytta in i det gamla fängelset i Karlskrona, trots att Vita briggens fastighetsägare saknar tillstånd att tillhandahålla studentbostäder där.

Trots att det fortfarande renoveras i det gamla fängelset hyr Vita briggens fastighetsägare ut studentrum på sju kvadratmeter för 5.700 kronor i månaden, skriver Blekinge läns tidning.

– Men någon tvättstuga har vi inte sett ännu, vi har blivit lovade att den ska bli klar i veckan, säger en av studenterna till BLT.

Vita Briggen i Karlskrona

Dock vet inte studenterna att bygglovet som gav fastighetsägaren Carlskrona property development tillstånd att bedriva hotellverksamhet gick ut i maj.

– För tillfället har de inte rätt att använda den för hotellverksamhet eller studentboende, säger Mats Sjökvist, bygglovshandläggare på Karlskrona kommun, till BLT.

Som SVT Nyheter Blekinge i går berättade om är bostadsbristen så akut att studenter tältar på campus i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vita Briggen i Karlskrona

Mer i ämnet