Vinnaren i 18-årsklassen blev en glad Henrik Johannesson från Ronneby OK. Foto: SVT/Petra Ekelöf

Två guld till Blekinge i orienterings-SM

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen avgjordes finalerna i SM i medeldistansorientering i Porsgöl utanför Rödeby. I de olika klasserna gick flera guld till orienterare från Blekinge.

Vinnaren i 18-årsklassen blev en glad Henrik Johannesson från Ronneby OK.

– Jag är hemskt nöjd. Jag kände mig både i mentalt och fysiskt bra form, säger Henrik Johansson, Ronneby OK till SVT Nyheter Blekinge.

Det är blekingeklubben OK Orion som arrangerar SM-tävlingarna som går av stapeln i skogarna i Porsgöl. I medeldistansorientering är banorna runt fem kilometer långa och de 600 orienterarna som ställde upp i helgen möttes av en teknisk bana.

En teknisk bana

– Jag klarade av de tekniska bitarna bra men det var först i slutet jag insåg att jag skulle vinna, berättar Henrik Johansson.

Tilda Johansson från OK Orion imponerade stort i kvalet och hade också hon en bra finaldag, som avslutades med en guldmedalj i 20-årsklassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.