Elever på Väggaskolan. Foto: SVT

Flera läraravhopp på Väggaskolan

Publicerad

Flertalet lärare ska ha slutat på Väggaskolan. Enligt facket är det på grund av missnöje med lönen och dålig arbetsmiljö men skolledningen håller inte med.

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare har berättat så har det inträffat att obehöriga lärare kommer in och får en högre lön än rutinerade lärare.

Detta ska också ha skett på Väggaskolan i Karlshamn säger Niklas Wahlgren, distriktsordförande för Lärarnas riksförbund, till Sydöstran.

Flera avhopp vid terminstarten

Men problemet gäller inte bara lönerna. Även arbetsmiljön ska vara en orsak till att flera lärare hoppar av.

– Det är också en arbetsmiljöfråga. Vi är mitt uppe i en omorganisation. Det är oklara besked och det är svårt att få sitt uppdrag tydligt formulerat, säger Niklas Wahlgren till tidningen.

Skolledningen håller inte med facket

Men enligt verksamhetschef Britt-Louise Ek Gustafsson så är anledningen till avhoppen att flera lärare har fått eller prövar på nya tjänster. Högre löner på andra orter ska också ha lockat flera lärare att lämna skolan.

– Jag känner igen vad facket säger, men jag håller inte med.

Dock så erkänner hon att det finns problem med arbetsmiljön.

– Vi arbetar med den upplevda arbetsbördan. Pålagor och krav på dokumentation från statligt håll gör att lärare kan känna press, säger Britt-Louise Ek Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.