Foto: svt

Förre vd:n inte tillfrågad

Uppdaterad
Publicerad

Mycket av kritiken i den externa granskningen av Utvecklingsbolaget i Karlskrona riktas mot den förra vd:n, Thomas Peters. Själv har han inte erbjudits att medverka i granskningsrapporten.

Mycket av ansvaret för de interna bristerna i det kommunala bolaget faller på Thomas Peters – som i april förra året sparkades från uppdraget som vd. Det visar Glimstedts granskning, samt den interna granskning kommunen själv gjort av Utvecklingsbolaget.

Men trots att han haft en huvudroll i bolaget och trots att han attesterat de felaktiga fakturorna har han inte själv blivit tillfrågad om sin roll och sitt tidigare ansvar för kreditkortshanteringen och den interna representationen.

Karlskrona och kortköpen

–Nej, jag har inte hört någonting om detta, säger han.

Du är alltså inte tillfrågad?

– Nej, nej.

Hur ser du på det?

– Jag vet inte. Det handlar om ett offentligt bolag, där allting har redovisats öppet. Att saker varit på ett visst sätt har inte varit en hemlighet för någon. Men eftersom jag inte sett någon rapport kan jag inte lämna några ytterligare kommentarer.

Hur ser du på ditt eget ansvar i det här?

– Gjort är gjort. Det är alltid lätt att vara efterklok, men det är också lätt att glömma att vi producerat bra saker också, säger Thomas Peters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona och kortköpen

Mer i ämnet