”Regeringen måste dubbelkolla de här uppgifterna så vi kan få garantier för att det beslut som är fattat har fattats på riktig grund” säger försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L). Foto: Pressbild/Arkiv

Försvarsutskottets ordförande vill granska röraffär

Uppdaterad
Publicerad

Allan Widman (L), ordförande i försvarsutskottet vill se en genomlysning av det underlag som låg till grund för Karlshamns kommuns beslut att låta Nord Stream 2 lagra rör i hamnen.

–  När jag nu förstår att mycket av den information som kanske kommit in till kommunen har kommit från företrädare för Gazprom som ju är part i det här målet så menar jag att regeringen måste nu dubbelkolla de här uppgifterna så vi kan få garantier för att det beslut som är fattat har fattats på riktig grund, säger försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L).

Karlshamns kommunalråd Per-Ola Mattsson (S) har tidigare sagt att man tackat nej till all information från företaget innan beslutet att låta ryska Nord Stream 2 använda Karlshamns hamn som lagringsplats för gasledningen i Östersjön.

Rysk gasledning i Östersjön

Men Allan Widman (L) vill ändå så snart som möjligt se en granskning av underlaget till beslutet.

– Jag utgår från att regeringen känner samma oro som jag gör och att det finns en genuin vilja att alla de uppgifter som beslutet vilar på stämmer, säger Allan Widman (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rysk gasledning i Östersjön

Mer i ämnet