Jens Andersson och Roger Myhre tävlar på lördag. Foto: Henrik Friberg/SVT

Full fart i Blekinges skogar

Uppdaterad
Publicerad

På lördag går Rally Blekinge av stapeln i skogarna kring Karlshamn och Olofström för andra året i rad. Sex specialsträckor på krokiga och tuffa skogsvägar väntar förarna och deras kartläsare.

Föraren Jens Andersson och hans kartläsare Roger Myhre har tävlat tillsammans i 14 år. De har en tuff konkurrens men det viktiga är förstås att ta deras modifierade Volvo 142 över mållinjen.

– Först och främst ska man komma i mål. Det blir inte lätt att komma på pallen denna gången, rätt många bra är med, men vi kommer försöka, säger Jens Andersson.

Växande intresse

Det är bara andra året som Asarums Motorsällskap och Olofströms Motorklubb arrangerar Rally Blekinge. Tävlingen ingår i DM för södra bilsportsförbundet, Smålands DM och Sydsvenska Rally Cupen (SSRC).

Första året var det 139 tävlande ekipage, i år är det 148 stycken. Men förarna och deras vapendragare möter en tuff bana.

– Det är krokigt, backigt och trångt. Men tanke på den respons vi fick i fjol så tycker vi att det är Sveriges bästa och härligaste rallyvägar, säger Ola Bengtsson, tävlingsledare.

De första tre sträckorna går kring Olofström. Därefter förflyttas tävlingen till Karlshamn och ytterligare tre sträckor. Målet i Bellevueparken nås först efter fem till sex timmar.

Arrangörerna räknar med att det kommer upp till fyra tusen besökare till tävlingen på lördag. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.