Foto: TT

Gängmedlem anhållen efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som anhölls för olaga hot under gårkvällen har nu släppts. Mannen ska tillhöra det kriminella gäng som härjat i Ronneby de senaste åren anhölls.

Mannen, som är i 20-årsåldern, greps efter att han tillsammans med två maskerade män hotat en fjärde man till livet vid hans bostad under gårdagskvällen.

Mannen satt anhållen för olaga hot och har förhörts av polisen. Men nu har åklagaren beslutat att häva anhållandet på grund av bristande bevis.

– Vi får inte fram hela sanningen i de flesta förhören här och det finns inga ögonvittnen till exempel vilket gör det svårt att gå vidare, säger Helena Renberg, polisen i Ronneby.

Polisen i Karlskrona bekräftar att mannen figurerat i det kriminella gäng som härjat i Ronneby de senaste åren. Nyligen frihetsberövades tre personer som ska tillhöra kärnan i det kriminella gänget.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om hur polisen inte mäktat med kriminaliteten som plågat Ronneby. Och senast under onsdagen besökte regionpolischefen Annika Stenberg Ronneby, där hon lovade nyrekrytering av poliser till polisregion Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.