Gruppledare Tommy Olsson uppmanar Anne-Sophie Lainesdotter Emilsson att ta en timeout.

Gruppledaren: ”Hon bör ta timeout”

Uppdaterad
Publicerad

Anne-Sophie Lainesdotter Emilsson uppmanas nu att ta en omedelbar timeout. Hennes politiska framtid avgörs vid ett extrainsatt krismöte i morgon.

Tommy Olsson, gruppledare och vice ordförande för Kristdemokraterna i Karlskrona, menar att de uppgifter som nu framkommit är besvärande för partikollegan.

– Därför har jag i dag uppmanat Anne-Sophie att ta en timeout. Det är klart att det här är problematiskt, säger Tommy Olsson.

Lainesdotter Emilsson

”Vill inte spekulera”

I morgon kväll träffas den lokala styrelsen för att ta beslut om Anne-Sophie Lainesdotter Emilssons politiska framtid.

– Innan dess vill jag inte spekulera i hur det här påverkar förtroendet för partiet, säger Tommy Olsson.

Anne-Sophie Lainesdotter Emilsson hoppas nu att den lokala partiledningen är förlåtande och att hon kan fortsätta att arbeta politiskt.

– Jag har redan fått både stöd och kramar av mina partikollegor. Vi har ju en så kallad ofullkomlighetsprincip – att alla kan göra fel – och jag hoppas att den tillämpas i mitt fall. Jag brinner verkligen för politiken, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lainesdotter Emilsson

Mer i ämnet