Gymnasiemässa lockade hundratals

Publicerad

Kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlskrona, Ronneby och Emmaboda samlades i Östersjöhallen för att locka högstadieelever.

Flera hundra högstadieelever tog sig till Östersjöhallen i Karlskrona under torsdagen för att få information om vilka olika gymnasieprogram som erbjuds. Två av dem var Linnea Kalmér och Alice Andersson.

– Att läsa till estet har alltid varit en dröm. Jag tycker om musik, teater och sånt, så det är det jag tittar efter nu, säger Linnea Kalmér.

– Jag har alltid velat hålla på med idrott, så jag kollar mest på sportgymnasiet, säger Alice Andersson.

I det senaste gymnasievalet var det de studieförberedande programmen – naturvetenskap, samhälle och estet – som var populärast. Och trenden verkar hålla i sig.

– Jag tycker också att man ska lyfta fram yrkesprogrammen och verkligen visa att det finns en möjlighet till jobb efter att man har gått dem, så det är viktigt att vi får fler sökande till våra yrkesprogram, säger Mats-Peter Krantz, områdeschef för gymnasieskolorna i Karlskrona kommun.

Se mer i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.