Dennis ”Dejo” Andersson. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Han spelar in hits i husvagnen

Publicerad

Den platinabelönade låtskrivaren och producenten Dennis ”Dejo” Andersson från Sölvesborg har i sommar har han åkt runt på en annorlunda turné. Han skaffade sig en inspelningsstudio på hjul för att träffa och samarbeta med artister över hela Europa.

– Jag kände att jag ville göra något nytt det här året. Inte sitta i en studio på samma sätt som innan, säger Dejo Andersson när SVT Nyheter Blekinge träffar honom i husvagnen i Sandviken i Sölvesborg.

Under sommaren har han åkt runt i Sverige och Finland och träffat många artister. Bland andra Jasmine Kara, Mats Ronander och dansbandet Sannex.

Många oväntade saker

I normala fall reser han med flyg mellan inspelningsstudios runt om i hela världen. Studios som då ser ganska lika ut. Så den här sommaren i en inspelningsstudio på hjul har blivit något annorlunda.

– Det har hänt både oväntade och planerade saker. En morgon vaknade jag upp och var inparkerad i ett tivoli. En annan dag tappade jag rutan till husvagnen på motorvägen. Sedan ringde det på en kille och frågade om Mats Ronander kunde få komma in och spela munspel.

Se mer av Dejos recording wagon i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.