Här, i gamla panncentralen ska utrymmen för ungas intressen färdigställas. Foto: Caroline Nilsson

Så ska unga lockas till Panncentralen

Uppdaterad
Publicerad

Den 27 augusti invigdes Panncentralen som är ett föreningshus som ligger i Kungsmarken. Mycket har hänt sedan dess, många studiebesök har gjort och ett konstprojekt via statens konstråd har startas. Nu vill de satsa på ungdomarna.

– Det kommer att bli mycket kulturarrangemang och vi ska satsa lite på ungdomar, säger MatsOlof Arnoldsson, som är ordförande i föreningen Mellanstadens Folkets Hus.

Det är med musik, dans, teater och film som Panncentralen kommer att ha speciellt för ungdomar. Men man hoppas att kunna börja bygga en studio inom snart framtid.

– Vi vill inte att detta ska bli en pensionärsförening, utan få hit dem som är mellan 16 till 30 år, säger MatsOlof Arnoldsson.

MatsOlof Arnoldsson är ordförande i föreningen Mellanstadens Folkets Hus. Foto: SVT

Det kommer bland annat hållas en ”open space” möte i mitten av januari för att ge ungdomar chansen att påverka och önska vad de själva vill se i föreningen.

Även ett kök ska byggas så att en kaféverksamhet kan bedrivas och en verkstad. De hoppas nu att någon ska vara villig att skänka verktyg, arbetsbänkar och möbler till föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.