Flera av Karlskronas EU-migranter mister sitt boende i Lyckeby eftersom satsningen nu ska utvärderas innan det blir beslut om en eventuell fortsättning. Foto: SVT

Härbärge i Lyckeby stänger

Uppdaterad
Publicerad

Härbärget för EU-migranter i Lyckeby slår tills vidare igen. Ett beslut som oroar ansvariga för verksamheten.

Det tillfälliga boendet öppnade i januari på initiativ från svenska kyrkan och kommunen och satsningen har gett flera av Karlskronas omkring 25 EU-migranter tak över huvudet. Men innan det beviljas fortsatt stöd vill socialnämnden nu att verksamheten utvärderas. Martin Rosengren är ansvarig för härbärget och han är bekymrad över att framtidsplanerna för boendet är ovissa.

– Konsekvensen blir att några nu får återgå till att sova i bilar. En som är utan bil får vara ute på nätterna. Det känns naturligtvis inte bra, säger föreståndaren Martin Rosengren.

Han uppger att mellan sju-åtta personer varit kontinuerligt boende på härbärget sedan januari. Och det har funnits lediga sängplatser.

– Men lokalerna har tyvärr inte varit anpassade efter de boendes behov av avskildhet. Det är i huvudsak par som bott där, säger Martin Rosengren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.