Foto: SVT

Gratis parkering i Karlskrona idag

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona kommuns parkeringsapp har varit ur funktion under två dagar. Det har lett till att inga parkeringsvakter har lappat några bilar så länge de stått på tillåtna platser.

Felet på parkeringsappen upptäcktes på tisdagen men på onsdagseftermiddagen lyckades man hitta och åtgärda felet.

– Varken igår eller idag gjorts några avgiftskontroller i Karlskrona på grund av detta. Men däremot får man inte ställa sig otillåtet, det kommer fortfarande att kontrolleras. Från och med torsdag kommer allt att fungera som vanligt igen., säger kommunikationschef Thomas Johansson på Karlskrona kommun.

Personer har också hört av sig till SVT Nyheter Blekinge om att de har fått sms om att de inte haft pengar på kontot för månadsparkering i appen.

– Ja, kundtjänsten har fått många samtal om detta och det är en av sakerna vi får titta på nu. Men de personerna kan bara avvakta. Behöver det dras pengar igen så hör vi av oss och det kommer också finnas information på kommunens hemsida, säger Thomas Johansson.

– Och de som försökt köpa Trossökort, kan gå in i appen och direkt se om köpet gick igenom. Står det att kortet är giltigt så är det det annars får man göra om det, säger Thomas Johansson.

Igårkväll vid 20-tiden gick även kommunens hemsida ned och var inte i funktion igen förrän nu på onsdagsmorgonen.

– Det var någon form av hårdvarukrasch, det var ingen överbelastningsattack eller så. Det är något rent tekniskt som även det är åtgärdat nu, säger Thomas Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.