Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ”Adele” berätta om den traumatiska tiden på salongen i klippet ovan. Foto: Frida Lindhe/SVT

”Adele” tvingades sälja sex på Sölvesborgskvinnans salong

Uppdaterad
Publicerad

Hon är en av de nio målsägande kvinnorna som föll offer för Sölvesborgskvinnans bordell i Skåne. Redan efter en vecka som nyanställd massös bokades den första sexköparen in till henne.

Adele, som egentligen heter något annat, flyttade till Sverige från Thailand 2010. Tolv år senare fick hon kontakt med Sölvesborgskvinnan genom en jobbannons på Facebook.

Ägarinnan sökte massöser till sin salong i Skåne och Adele fick en av tjänsterna – något som hon senare skulle ångra att hon tackade ja till.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

– Det började med att hon var jättesnäll, men när jag sa emot henne visar hon mig sitt rätta jag. Jag blev äcklad, säger Adele.

Hör Adele berätta i klippet ovan om hur Sölvesborgskvinnan pressade henne till att sälja sexuella tjänster.

Lämnade lapp med rop på hjälp

Salongen, som visade sig vara en bordell, avslöjades med hjälp av Adele.

Efter ett bråk med Sölvesborgskvinnan i januari förra året sade Adele upp sig. Hon lämnade en lapp med texten: ”Ring police, they sells sex” och ”Hon tvinga mig!” till en ung kvinna som sedan larmade polisen.

– Jag var skamsen och rädd men kände att jag måste berätta, säger hon.

Att det skrivna ropet på hjälp blev avgörande när bordellverksamheten avslöjades fick Adele först veta under intervjun med SVT.

– Jag visste inte om någon skulle hjälpa mig. Om hon ser det här så vill jag tacka henne, säger hon med gråten i halsen.

Kritisk till myndigheternas arbete

I slutet av mars dömdes Sölvesborgskvinnan för grovt koppleri till fängelse i två år och åtta månader. Hon dömdes också till att betala 10 000 kronor i skadestånd vardera till Adele och två andra målsägande kvinnor.

I dag är Adele kritisk till att myndigheterna inte gör mer kontroller av massagesalonger.

– Man måste strama upp kring det här. Finns det inte till salu så finns det heller inga köpare, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet