Foto: SVT

Igelström nöjd: ”Det var tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Igelström blev 10:e bästa kvinna i Iron Man. Det tog henne 10 timmar och 7 minuter att komma runt banan.

Emma Igelström, uppvuxen i Karlshamn, tillbringade över 10 timmar med simining, cykling och löpning. Hon blev 10:e bästa kvinna i Iron man och slog ett av de fem damproffsen.

– Jag skulle ljuga om jag inte säger att det är tufft. Men den här publiken lyfter. De är helt fantastiska. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Emma Igelström.

Snabb simning

Hon var tredje bäst av alla, inklusive männen, på simningen. Hon simmade 3,9 kilometer på 50 minuter och 40 sekunder. Det var 13 minuter snabbare än Kristin Möller som vann damtävlingen.

– Jag har bra förutsättningar. Det kändes skitbra rakt igenom, säger Emma Igelström.

Kristin Möller sa att Emma Igelströms starka simning fick henne att öka farten.

– Jag får berömma hennes löpning.

Sämre löpning

Emma Igelström var bättre än vinnaren Kristin Möller efter simningen och cykling. Men på löpningen var hon chanslös. Tyskan var en timme snabbare än Igelström på det drygt fyra mil långa maratonloppet.

Du är inte lika nöjd med löpningen?

– Jo, det är jag. Jag har hållit på med detta i ett år och detta är min bästa maratontid någonsin, säger Emma Igelström.

Hon säger att hon kommer att satsa vidare på Iron Man.

– Det är så roligt. Det är glädje runt om. Nu ska jag göra mitt första dopingtest på 15 år. Sen ska jag återhämta sig med familj och vänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.