Foto: SVT

Inga fler neddragningar på Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga fler tvingade neddragningar på Ericsson i Karlskrona. Företaget säger i ett pressmeddelande att de har nått sina besparingsmål med hjälp av frivilliga avgångar.

I början av oktober meddelade telekomföretaget Ericsson att 3.000 anställda och 900 konsulter varslats om uppsägning. Tre veckor senare meddelades att 40 tjänster skulle bort i Karlskrona. Nu ska det ha löst sig utan att företaget behövt göra några tvingande åtgärder.

– Vi hade ett besparingsbehov på 40 tjänster i Karlskrona, men på totalnivån har vi nått de mål vi behöver. Så det finns inga planer på att göra några fler tvingade neddragningar utöver dem vi redan har annonserat, säger Karin Ronander, presstalesperson på Ericsson.

Fabrikerna i Borås och Kumla drabbades hårt av neddragningarna, med sammanlagt 820 uppsägningar. På kontoret i Karlskrona jobbade 675 personer, något som nu alltså minskats med omkring 40 tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.