Karlshamn mäter knark i vattnet igen

Publicerad

Nu ska Karlshamns kommun mäta narkotikaanvändningen igen, genom att ta prover på avloppsvattnet. Senast det gjordes uppmättes höga halter av amfetamin och cannabis.

– Det här blir en uppföljning på analysen som gjordes i våras, och syftar till att få en bild över den vuxna befolkningens drogvanor, säger Jenny Andersson, folkhälsovetare på Karlshamns kommun.

Senast analysen gjordes i Karlshamn upptäcktes höga halter av cannabis och amfetamin i vattnet, men det skulle enligt Jenny Andersson kunna vara en engångsföreteelse. Därför vill man nu göra en andra kontroll.

– Skulle det skilja sig mycket mellan de här provomgångarna, eller om de visar ungefär samma, så får man en klarare bild över hur det faktiskt kan se ut. Det är intressant för oss att få veta hur stort narkotikaproblemet är, säger Jenny Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.