Karlskrona vann efter resa på hemmais

Inledningsvis var det hemmalaget Karlskrona som var ute och reste. Men till sist såg back Niklas Arell till att samtliga poäng hamnade hos laget.

– Vi var det effektiva laget, säger målskytten efter 3–1 mot Linköping.

Matcher i Malmö, Göteborg, Karlskrona och Jönköping inom loppet av sex dagar gör att Linköping verkligen är ute och reser just nu. SHL-seger med 3-2 i Malmö i måndags följt av en klar 0-4-förlust i första CHL-kvartsfinalen av två mot Frölunda dagen efter innebar blandad kompott i resväskan när man angjorde Karlskrona.

Under den inledande perioden såg Linköping ut att känna sig hemma på bortaisen även om resultattavlan visade något annat. Bland annat fick spelarna som inledde matchen för Karlskrona vara inne på isen i två minuter innan de hade möjlighet att byta.

– Första bytet är väldigt viktigt. De byggde energi medan vi drog på oss mjölksyra, säger Arell.

Östgötarnas utspelning av Karlskrona var stundtals total men Joel Kellman och Mattias Guter såg till att hemmalaget ändå var i tvåmålsledning när 20 minuter spelats.

– Det var oroligt ett tag, men starkt av oss att vi hittade ett eget spel, säger Arell.

Bottenrekord

Niklas Fogström reducerade för Linköping och under resten av vägen fram till andra paus fick de få åskådarna, 3 255 innebar nytt bottenrekord i Karlskronas arena denna säsong, en öppnare matchbild uppspelad framför sig. Men Fogströms mål blev periodens enda.

– Linköping var det bättre laget i dag, men det gäller att sätta chanserna.

Linköping kämpade för att försöka utjämna men den här kvällen gick det inte. I stället satte Niklas Arell 3-1 i tom kasse och Karlskrona passerade åter den här kvällens motståndare i tabellen och visar att man vill fortsätta vara med och leka med de större lagen i SHL.

– Inte varje match det händer, men jag såg att jag kommit över röda linjen och då var det lika bra att sikta mot mål. Otroligt skönt att den satt, att slippa ytterligare sekunder med bara ett måls ledning.