Målvakterna Johannes Jönsson och Johan ”Honken” Holmqvist. Foto: André Kvist/SVT

Målvaktsduell i KHK inför premiären

Uppdaterad
Publicerad

Laget är samlat, arenan är ombyggd och spelarna är förväntansfulla. Nu sätter KHK:s andra år i SHL igång. Och det finns två starka målvakter som kämpar om att vara förstahandsvalet.

Under sommaruppehållet har tre målvakter lämnat Karlskrona HK. Linus Fernström, Patrick Galbraith och Tim Sandberg. Istället har KHK värvat Johannes Jönsson från Tingsryd AIF. En värvning som har imponerat i träningsmatcherna.

Två målvakter, ett mål

I de tre matcher som Johannes Jönsson har stått i målburen så har han hållit nollan i samtliga. Nu när det drar ihop sig för säsongsstart så är frågan vem som ska stå. Den erfarna veteranen som hyllades i förra säsongens kval eller nykomlingen som redan visat på klass.

– Jag ser det som angenämt att vi har två riktigt bra målvakter. Och vi kommer att behöva två bra målvakter den här säsongen, säger Per Hånberg, tränare.

Gemensamt samarbete

Målvakterna Johannes Jönsson och Johan ”Honken” Holmqvist säger båda att det inte finns någon direkt rivalitet mellan dem. Givetvis vill båda spela så mycket så möjligt men de försöker framförallt göra varandra bättre.

– Båda två vill ju spela, det är ju en självklarhet. Men samtidigt hjälper vi varandra att utvecklas så vi och laget mår bra av det, säger Honken.

– Jag betraktar Johan som en vän, han ger mig jättemycket stöd, säger Johannes Jönsson

Målet: Fyra lag bakom

Årets säsong rivstartar den 21 september med match mot Malmö Redhawks på bortaplan. Ett lag som KHK mötte och förlorade mot den 25 augusti. Då blev siffrorna 5-2 till Redhawks.

Men Karlskrona HK ser sig själva som starkare än i fjol och deras målsättning har höjts.

– Vi har fått in ett bättre lag, vi har fått in kryddan i laget. Vi vill ha fyra lag bakom oss, det är målsättningen som vi har jobbat med. Den är svår, den är tuff men inte omöjlig, säger Per Hånberg.

Han säger också att det givetvis finns möjlighet att få spela play-in till slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.