Klubbdirektören Rolf Lindberg hoppas att en nyemission ska få ordning på KHK:s ekonomi Foto: Henrik Friberg

”Supportrarna är oroliga, med all rätt”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen möttes KHK:s medlemmar för ett krismöte om klubbens likviditet. Och klubbdirektören Rolf Lindberg medgav att det finns anledning till oro.

– Reaktionerna var att ju att supportrarna är bekymrade och det med all rätt. Det visar bara att medlemmarna har hjärta för KHK och vad klubben betyder för dem, säger klubbdirektör Rolf Lindberg.

Klubben har haft problem med den ekonomiska likviditeten efter klivet upp till SHL. Det har varit problem med betalning av spelares löner och pensioner. Även hyra för ABB Arena har släpat efter. Nu ska dessa betalningar vara gjorda meddelar klubbdirektör Rolf Lindberg. Totalt räknar klubben ändå med en förlust på 3,3 miljoner i år.

– Jag tycker att vi landade i diskussionen här i kväll att vi är överens om att samla ihop oss och klara oss ur den situation vi befinner oss i nu. Det känns som att vi är helt överens om att vi ska ha ett SHL-lag i Karlskrona och det kommer vi gemensamt se till.

Nyemission

Enligt klubben är det arbete med att förbättra klubbens ekonomi som pågått under säsongen inne i ett slutskede. Trots att intäkterna från SHL och restaurangverksamhet har ökat med drygt tio miljoner har klubben haft svårt att få ekonomin att gå runt. En nyemission ska nu förbättra likviditetssituationen, hoppas klubbledningen.

Välbesökt krismöte om KHK:s ekonomi Foto: Henrik Friberg

Det är företag som ska få köpa nyemitterade aktier. Eventuellt kan allmänheten få köpa sådana längre fram. Men hur mycket en nyemisson kan ge vill däremot inte klubbdirektör Rolf Lindberg gå närmare in på.

Bakgrunden till årets ekonomiska bekymmer är  fjolårets förlust på drygt fyra miljoner och minskade publikintäkter.

Inga besked om flytt

Efter elva raka förluster fick även tränaren Pelle Hånberg lämna över till Ove Molin som tidigare var hans assisterande tränare.

– Jag har full respekt för Pelle och det han har gjort här. Han är en skicklig tränare men KHK är min arbetsgivare, säger Ove Molin.

Under veckan har det också ryktats om att spelaren Mattias Guter skulle ha bjudits ut till andra klubbar i SHL.

– Vi har spelare som är under kontrakt och jag vet ingenting om att någon vill lämna oss just nu. Det gäller även Mattias Guter, själv har han inte sagt någonting. Därifrån till att flytta härifrån är en bit, säger sportchef Michael Sundlöv.

Sportchefen kommenterade även uppgifter som säger att han själv skulle lämna klubben efter säsongen.

– I mitt fall är det så att jag har ett avtal på två plus två år. Jag är inte beredd att offra min familj för hockeyns skull och den har jag i Gävle. Får jag ihop det så blir jag kvar. Jag trivs väldigt bra med Karlskrona som stad och hockeyklubb, säger Sundlöv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.