Foto: Maria Makar

Lån kan bli Krif hockeys lösning

Uppdaterad
Publicerad

Krif hockey kommer inte att begära sig själv i konkurs och målet är fortfarande att spela division ett precis som tänkt. Ett externt lån kan nu bli lösningen på skuldkrisen.

Några skämtade om att det var fler personer på gårdagskvällens krismöte än vad det brukar vara på Krif hockeys hemmamatcher. Även om det inte riktigt stämmer var det många som sökte sig till mötet på Soft center arena, närmare bestämt 150 medlemmar, sponsorer och klubbföreträdare. Krif hockey som bildades 1974 har för närvarande 1,7 miljoner kronor i skulder, varav 137.000 kronor är skulder till Ronneby kommun.

– Vi har fått ett erbjudande om ett externt lån, så att vi kan lyfta det här från våra nuvarande leverantörer och få en part som har som affärsplan att låna ut pengar, säger Krif hockeys ordförande Jan Mårtensson, som inte ville gå in på vilken summa det handlar om.

Flera alternativ

Andra förslag diskuterades också, bland annat medlemslån, som man tidigare tagit, och ökade sponsorintäkter – klubben ser gärna en kombination. Men något beslut togs inte under kvällen.

– Det vi först och främst betonar är att fler måste vara med och hjälpa till, annars spelar det ingen roll om vi tar lån. Intäktsbasen måste öka och då behöver fler vara med och arrangera aktiviteter.

Klubbens mål är att ha kvar samtliga lag och precis som man tänkt spela i division ett.

Flera vill hjälpa

Och det verkar finnas en vilja att hjälpa till, för när supportern Thomas Svensson vid mötets slut ställde sig upp och frågade hur många av deltagarna som kommer att jobba för ökade intäkter räckte nästan alla upp handen.

– Då märkte jag att alla vill sträva framåt, det var det jag ville höra, säger han.

– Mötet var bra och jag tror att vi är på rätt spår. Vi behöver mer folk och mer hjärta i klubben, säger Fredrik Johnsson, som sitter i supporterklubben Whiteangels styrelse.

I juni har klubben årsmöte och då ska man ha kommit fram till en lösning.

– Då måste det vara klart, säger Jan Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.