Två nya spelare i truppen. Foto: SVT

KRIF värvar unga forwardstalanger

Uppdaterad
Publicerad

KRIF Hockey har värvat två nittonåriga anfallare till klubbens trupp inför nästa säsong.

Det är 19-åringarna Carl Ericson, senast från Borlänge HF och Alexander Lunsjö från Rögle som har skrivit under.

Ericson har tidigare meriter från SHL-laget Leksand men kommer till Blekinge efter en tung säsong där en skada satte stopp för en JVM-plats. 

– Carl hade en skada som förstörde nästan hela fjolåret. Han är en lovande kille som knackade på dörren till JVM. Precis som Lunsjö är det en spelare som verkligen vill och har möjlighet att nå eliten, säger Mikael Johansson, sportchef KRIF.

Även Lunsjö har erfarenhet av SHL, den förredetta Röglespelaren ses som en stor talang. Rögles sportchef, Anders Carlsson, berömmer den unga forwarden.

– Han har gjort det fantastiskt bra. Hade någon sagt att Lunsjö skulle spela i A-laget innan säsongen hade man inte trott på det. Det är en klok spelare som gör få misstag och har en härlig energi. Han har varit ett lok i juniorlaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.