Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Valaffisch i Kyrkhult inför valet. Men från Kyrkhults S-förening kommer kritik om att oenigheten i Socialdemokraterna sänkte partiet i valet. Hör mer om det i klippet.

Kritiken: Klan styr Socialdemokraterna i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Det infekterade bråket fortsätter inom Socialdemokraterna i Olofström och partiets ledning anklagas för klanstyre.

– Mig veterligen finns det ingen klan, säger ordförande Ola Claesson.

I flera år har det varit bråk i partiet. Och nu menar delar av medlemmarna i Olofström att stämningen i partiet ledde till att många väljare valde att lämna att Socialdemokraterna i valet

‍– Konflikten pågår fortfarande. Det finns en vänskapsgrupp som hanterar partiet, en klan som styr det här. Jag vill inte nämna någon eller glömma någon, men det är så det är, säger Rolf Persson (S), som är ordförande för Kyrkhults S-förening.

S-bråket i Olofström

Föreningen har varit en stridbar falang gentemot den lokala partiledningen i Olofström sedan konflikten inom S bröt ut 2019 och Rolf Persson har återkommande kommit med skarp kritik.

‍– Det är jobbigt att som socialdemokrat konstatera att efter tre år är vi tillbaka på ruta ett, säger han.

”Finns ingen klan”

Kommunalrådet Morgan Bengtsson (S) vill inte svara på SVT Nyheter Blekinge:s frågor om kritiken mot partiets lokala ledning, utan hänvisar i stället till Socialdemokraternas ordförande i Olofström, Ola Claesson.

‍– Mig veterligen finns det ingen klan, säger Ola Claesson (S).

Att det är den segdragna konflikten från 2019 som sänkte S i valet håller han inte heller med om.

‍– Orsaken till tappet är att Sverigedemokraterna gått starkt framåt, framförallt på landsbygden, säger han.

Se klippet där Rolf Persson (S) och Ola Claesson (S) drabbar samman om skälet till Socialdemokraternas valtapp i Olofström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet