Foto: Helmuth Petersson

Kropp hittad i nedbrunna huset

Uppdaterad
Publicerad

En kropp har hittats i det nedbrunna huset i Appleryd, på gränsen mellan Småland och Blekinge. Troligtvis hör den till den man som varit saknad efter branden.

Under natten till söndag brann ett bostadshus i Appleryd vid Blekinges nordöstra länsgräns. En 78-årig man har sedan dess saknats, men i dag hittade polisens tekniker en kropp på platsen.

– Vi har hittat en kropp där, men den är inte identifierad till hundra procent. Vi förutsätter att det är mannen som bodde i huset, men kan inte vara helt säkra förrän identifieringen är gjord, säger Lennart Mårtensson, förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Mannens anhöriga har underrättats. Samtidigt jobbar polisen för att utreda brandorsaken.

– Det är ytterst tveksamt om vi kan hitta en brandorsak med tanke på det snabba brandförloppet och hur utbränd byggnaden är. Men vi får avvakta och se vad teknikerna skriver i sin rapport, säger Lennart Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.