Här på Sparrensgatan inträffade fallet från en balkong på tredje våningen. Foto: SVT

Kvinna föll från balkong – inget brott misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt under fredagsmorgonen fick polisen i Karlskrona larm om en kvinna som fallit från en balkong. På platsen framkom uppgifter som gjorde att två män kunde gripas misstänkta för grov misshandel. Under eftermiddagen står det klart att de inte längre är misstänkta.

– De två personerna är inte längre anhållna då vi efter förhör med alla inblandade inte kan styrka att brott har begåtts, säger Joel Holmgren, åklagare.

Larmet kom in vid halv fyra-tiden på fredagsmorgonen. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, hade då fallit från en balkong på tredje våningen, ett fall på närmare sju meter. Kvinnan fördes skadad, men vid medvetande, till sjukhus.

Senare kunde två män gripas, i 20- samt 30-årsåldern, som inledningsvis misstänktes för grov misshandel. Senare under eftermiddagen kom åklagaren fram till att männen inte längre är misstänkta för grov misshandel av kvinnan.

– Vi lägger inte ner det i brist på bevis utan allt tyder på att det var en olycka som har inträffat, säger Joel Holmgren, åklagare.

Däremot sitter de fortfaranda anhållna misstänkta för ett inbrott i Karlskrona.

”Läget stabilt”

Kvinnan ådrog sig måttliga skador och vårdas nu på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Vid 14-tiden på fredagseftermiddagen var läget stabilt med kvinnan men vårdas fortfarande på sjukhuset med måttliga skador.

– Det innebär att hon kommer att klara sig, säger Jens Lindell, kommunikatiör Landstinget Blekinge.

Under fredagsmorgonen gjorde polisen en teknisk undersökning av platsen i där en kvinna fallit från en balkong i centrala Karlskrona. Foto: SVT

Granne hörde skrik

En granne har berättat för SVT Nyheter Blekinge om vad hen hörde under natten.

– Det var ett fasligt liv i lägenheten. Jag hörde flera personer som skrek på varann, och sen hörde jag en kvinna som skrek, säger grannen till SVT Nyheter Blekinge.

Det var vid halv fyra-tiden på morgonen larmades polis och ambulans till adressen i centrala Karlskrona och fann den svårt skadade kvinnan.

– Jag hörde kvinnan skrika och gråta chockat. Det var så mörkt ute så jag såg inte mycket men någon av männen var också nere på gården. Sedan kom polisen och tog dem, säger grannen.

Under fredagsförmiddagen gjorde polisen en teknisk undersökning av platsen samt höll förhör med de inblandade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.