En kvinna som suttit anhållen misstänkt för att försökt tända eld på en bil har släppts. Bilden är från en tidigare bilbrand i Olofström. Foto: Arkivbild.

Kvinna som försökte tända eld på bil släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 50-årsåldern som misstänks ha försökt sätta eld på en bil i Olofström har släppts.

Det var i torsdags kväll ett vittne hörde av sig tilll polisen och tipsade om att en kvinna försökt tända eld på en bil i Olofström.

Senare under kvällen greps kvinnan och anhölls därefter misstänkt för grov skadegörelse.

Bränder i Blekinge

Det har under sommaren och hösten varit flera bilbränder och bränder i byggnader i Olofströms kommun. Kommunen har tidigare höjt säkerheten med anledning av de anlagda bränderna.

Släpptes under fredagskvällen

Enligt uppgifter från polisen i Kristianstad släpptes kvinnan vid halv sex tiden under fredagskvällen eftersom åklagare gjort bedömningen att det inte fanns skäl att hålla kvinnan frihetsberövad längre.

SVT Nyheter Blekinge söker information från åklagare kring om misstankarna mot kvinnan finns kvar eller om de avskrivits.

Kvinnan förnekar brott

Per Prené som är kvinnans försvarsadvokat säger till SVT Nyheter Blekinge att kvinnan släpptes på fri fot efter att ett förhör hållts med henne.

– Hon förnekar brott. säger Per Prené.

Finns misstankarna mot kvinnan kvar?

– Det är en sak som jag inte kan uttala mig om, säger Per Prené.

Vad händer härnäst?

– Det är upp till åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Blekinge

Mer i ämnet