Inga läxor väntar på Norrevångsskolan i höst.

Läxfritt på Norrevångsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på Norrevångsskolan i Karlshamn slipper läxorna i höst.

Dessutom väntar eftermiddagsfika och mer att göra på fritids.

Det är ett pilotprojekt som ska göra 7-9-skolan i Mörrum till en ”totalskola”, i vilken eleven ska ges bästa tänkbara förutsättningar för att klara av skoldagen, men också få möjlighet till läxhjälp och en aktiv fritidssysselsättning.

 – Grunden i hela det här tänket är att eleven när denne går härifrån ska vara klar med dagens skolarbete för att verkligen kunna vara ledig och fokusera på fritidens många bestyr med exempelvis träning och umgänge med familj och vänner, förklarar Patrik Johnsson, rektor, på Karlshamns kommuns hemsida.

Tanken är eleverna ska vara klara med skolarbetet när de lämnar skolan varje dag.

Förutsättningarna för att visionen om en läxfri skola och en aktiv fritid ska bli verklighet kommer skolan och fritidsgården att erbjuda. Jobbet och engagemanget som krävs får eleverna själva ta ansvar för. 

– Vår del i det här blir framför allt att se till så att den ordinarie undervisningen och studietiden är effektiv men också att det finns stöd och hjälp att få samt aktiviteter att göra efter skoltid.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.