Foto: Piotrexphotography

Leyla drömmer om att bli Bollywoodskådis

Uppdaterad
Publicerad

Bollywood är en av de största filmindustrierna i världen, till och med större än Hollywood. Och det är där Leyla Moaser från Olofström hoppas på en framtid som skådespelare.

– Det är mycket färger, musiken och dansen som gör att det lockar. Främst är det det orientaliska som gör att jag älskar Bollywood, säger Leyla Moaser.

Bollywoodfilmerna har en särskild estetik, dramaturgi och är en miljardindustri i Indien. I mitten av januari åker 22-åriga Leyla Moaser till Indien för att vara med i en musikvideo.

Men vägen till inspelning var lång. Hon har redan varit nere på audition efter att hon fått kontakt med en producent på sociala medier.

Många blir lurade

Det var inte självklart för Leyla Moaser att åka till Indien. Det finns många oseriösa i filmbranschen som vill lura unga personer som drömmer om Bollywood. Det kan röra sig om allt från att bli bedragen på pengar till att utnyttja tjejer.

Leyla har fått en del oseriösa svar och hon funderat länge innan hon bestämde sig för att åka ner.

– Jag har känt att jag vill vara väldigt försiktig med vem jag träffar, och alltså inte bara träffa vem som helst. Jag hade en bra magkänsla när jag träffade producenterna i Indien, säger hon.

Hon fick huvudrollen i musikvideon som hon ser som ett steg i rätt riktning. Drömmen är en roll i en Bollywood-film.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.