Foto: SVT

M vill införa nolltolerans mot IS-symboler

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona bör omgående införa nolltolerans mot IS-symboler, föreslår moderaterna.

– Vi vet att det har förekommit på en del skolor och att rektorerna frågat sig hur de ska agera, säger oppositionsrådet Camilla Brunsberg.

Moderaterna ställer sig bakom socialförvaltningens förslag att en handlingsplan mot våldsbevakande extremism upprättas. Men redan innan den är utformad vill man införa ett särskilt förbud mot IS-symboler.

Förslaget läggs inför tisdagens kommunstyrelse.

– Vi har en lång erfarenhet av att jobba med nynazism, konstaterar Camilla Brunsberg. Det är rimligt att vi har samma hållning gentemot IS.

Enligt moderaternas förslag ska ”nolltolerans gälla i kommunens egna verksamheter och i all verksamhet som kommunen stödjer, samfinansierar eller samarbetar med.”

Det är rektorer som har slagit larm om att de sett symboler ute på skolorna.

– Jag vet inte om det är värre här än på andra håll, säger Camilla Brunsberg. Men det bör inte hindra oss från att agera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.