Postnord får hård kritik av Post- och telestyrelsen. Foto: TT

Många klagomål mot Postnord i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Klagomålen mot Postnord har ökat dramatiskt och Blekinge är inget undantag. Brev försvinner, blir felutdelade eller kommer försent och totalt har 243 försändelser anmälts försvunna i länet det senaste halvåret.

Postnords brevdistribution i landet har aldrig fungerat sämre. Det har SVT Nyheter tidigare berättat. I en sammanställning för det senaste halvåret som Post- och telestyrelsen har gjort och som Aftonbladet har tagit del av framkommer det att problemen är stora även i Blekinge.

Postnords kontor på Blåportsgatan i Karlskrona ligger på 31:a plats av bolagets 250 postkontor som har granskats och 251 anmälningar om klagomål har inkommit.

– Det är inte kul när vi inte kan leva upp till de förväntningar som kunderna har och vi får ta lärdom av klagomålen och förbättra oss, Peter Lindgren, produktionsområdeschef på Postnord Kristiandstad.

Hade högt sjuktal i våras

Enligt Peter Lindgren är sjukdom och svårigheten att få in vikarier före och under sommaren den stora orsaken till att antalet försenade försändelser och anmälningar mot postnord.

– Vi hade lite problem i våras med högt sjuktal och vi fick inte in den vikariestyrkan vi behövde för att leva upp till att få ut posten som den skulle varje dag, säger Peter Lindgren,

Totalt har 517 anmälningar inkommit från Blekinge och 243 brev eller paket har försvunnit. Varför så många brev har försvunnit är svårt att svara på menar Peter Lindgren.

– Det är det som är så svårt för vi kan inte spåra riktigt vad som hänt, säger Peter Lindgren.

”Måste klara kostnaderna”

En annan anledning till den problematiska brevdistributionen menar produktionsområdeschefen också kan bero på att Postnord har dragit ner på resurserna.

– Det är ju en sanning att brevvolymen har minskat och vi måste på något sätt klara vår kostnader. Eftersom vi tappar brevvolym måste vi effektivisera verksamheten, säger Peter Lindgren.

De andra kommunerna i länet har betydligt färre anmälningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.