Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nära vattnet längs Björkenabbens udde hittades skelettdelarna, som nu ska identifieras. Hör Evelina Olsson, polisens presstalesperson, kommentera fyndet. Foto: SVT/Henrik Friberg

Hör polisen om skelettdelarna i Björkenabben: ”Låg nära vattnet”

Uppdaterad
Publicerad

Mänskliga kvarlevor har hittats av allmänheten i naturreservatet Björkenabben i Sölvesborgs kommun. Polisen har spårsäkrat platsen och omhändertagit kvarlevorna.

– De låg nära vattnet och i ett område som man normalt inte rör sig i, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen.

Hör Evelina Olsson berätta i klippet ovan.

Skelettdelarna hittades under onsdagseftermiddagen. Det var allmänhet som var ute och promenerade när de hittade dem.

Enligt polisen verkar det röra sig om en vuxen person och kvarlevorna ska nu undersökas och identifieras, vilket kan ta några veckor.

Polisen har i samband med fyndet inlett en förundersökning.

– Den rubriceras som mord även om det i nuläget inte finns något som tyder på brott, men vi måste klarlägga omständigheterna, säger Sara Andersson på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.