Foto: Arkiv/Tullverket

Tre i misstänkta knarkligan häktade

Uppdaterad
Publicerad

Tre män, varav två i 60-årsåldern, häktades i dag efter polisens knarktillslag i helgen. Över ett kilo amfetamin påträffades.

Det var efter en tids spaning mot de tre männen som polisen i lördags valde att slå till. Två av männen är i 60-årsåldern. En är  hemmahörande i Karlskrona och en i Olofström. Den tredje mannen är en polsk medborgare i 45-årsåldern.  I dag häktades två av männen misstänkta för grovt narkotikabrott – den tredje för narkotikabrott.

– Vi tror att männen fungerat som försäljare av amfetamin till missbrukare i Blekinge. Men vi har goda skäl att tro att man också gjort affärer i delar av Kalmar och Kronoberg. Det är troligt att fler gripanden kommer att ske, säger kommissarie Ola Jarevik vid polisen.

Trion greps ungefär samtidigt i ett skogsområde utanför Olofström. Polisen påträffade då också en större mängd amfetamin – gränsen för grovt narkotikabrott går vid 0,5 kilo.

– Beslaget överstiger ett kilo, förklarar Ola Jarevik.

Polisens teori är att de tre männen blivit bekanta genom narkotikaförsäljningen. Två av männen är kända av polisen sedan tidigare.

–Iakttagelser som gjorts under spaningsarbetet gjorde att vi nu valde att slå till, säger Ola Jarevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.