Martin Ingvarsson, styrelseledamot Mörrums Gois IK. Foto: SVT

Mörrum rensar efter kvalmissen

Uppdaterad
Publicerad

Turbulensen i Mörrum Hockey och degragderingen till hockeytvåan tvingar föreningen att börja om – på flera plan. Intern kritik riktas i dag mot både styrelse och tränare. Dessutom slutar sportchefen.

Mörrums Hockey avslutade en turbulent säsong med att vinna mot Mjölby med hela 9 – 1 men hamnade ändå sist i kvaltabellen.

– Det alltid kul att avsluta med seger, men detta är samtidigt kulmen på något som pågått i under längre tid. Nu går vi tillbaka och använder oss av devisen ”Gör om gör rätt”, säger klubbens talesperson och ungdoms- och junioransvarig Martin Ingvarsson som också sitter i styrelsen.

Klubben ordförande Patrick Martinsson var på resa under två veckor av klubben sista kvalperiod och vill inte uttala sig om läget i dag.

Och Mörrum Hockey står inför stora förändringar. Flera personer i styrelsen kommer nu att avgå, organisatoriska förändringar väntar och sportchefen Mathias Lönqvist kommer inte att fortsätta som sportchef.

Lämnar som sportchef

– Han kommer inte att lämna klubben, men vi har i samförstånd bestämt att han inte ska vara sportchef, säger Martin Ingvarsson.

– Jag har velat sluta länge, jag har för mycket. Personligen tror att det kan vara bra för Mörrum att starta om, vi behöver bygga från grunden och vi har många bra ugna spelare på gång, säger Mathias Lönqvist.

– Det är ett stort arbete med att sätta en ny organisation. Både sportsligt och att hitta ett komplement till de personer som kommer att avgå i styrelsen. Vi jobbar efter ett stort strukturträd med en målmedveten satsning på vår ungdomsverksamhet, säger Martin Ingemarsson.

För första gången på länge är målet att jobba långsiktigt i Mörrums Hockey och man tar i dagarna fram en treårsplan som siktar på att klubben ska vara tillbaka i division ett om tre år, berättar Martin Ingvarsson.

– Jag såg en stor potential i den här truppen, men samtidigt har saker och ting inte har stått rätt till. Det har varit turbulent på tränarsidan där man inte har haft någon kontinuitet. Det måste vi skaffa nu och vi måste tro på det vi håller på med. Vi ska analysera oss själva nu, säger Martin Ingvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.