Foto: Bildbyrån

Ny förlust för KHK – föll mot Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

I det första bytet gjorde Färjestad 1–0 på Karlskrona, i ett av de sista 2–0. Däremellan hände det inte mycket. ”Ingen jättehöjdarhockeymatch, men tre poäng, sade FBK-målvakten Lars Haugen.

Det var mycket riktigt ingen vidare underhållning från isen denna torsdagskväll.

Karlskrona spelade sitt vanliga kompakta försvarsspel, men när deras kontringsspel inte var lite giftigt som det stundtals varit tidigare i vinter kom de inte särskilt nära

Ove Molin, Karlskronas tränare, var besviken över prestationen.

– Vi gör ett försök en lite stund, men vi skapar inte tillräckligt mycket för att göra mål. Det behövs mer, det behövs fler puckar in mot mål, mer energi in mot mål, sade han till C More Hockey.

Magnus Nygren sköt in 1–0 redan efter 28 sekunder, och när sedan Rasmus Asplund sköt in pucken i öppet mål 27 sekunder från slutet var matchen avgjord.

Lars Haugen fick därmed hålla nollan för andra matchen i rad.

– Det kändes okej, vi gör en jäkligt bra defensiv match. Vi offrar oss och ligger rätt, de är svårt att spela mot dem. för egen del gick det bra, men jag hade inte så mycket att göra. och så har jag ju flyt när pucken träffar mig ibland, sade han till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.