Foto: TT

Par besköts i sitt hem – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i 30-årsåldern vaknade av att någon sköt mot deras hus i Kyrkhult utanför Olofström, under natten till onsdagen.

Detaljerna i ärendet är knapphändiga, men paret hade tidigare under kvällen larmat om att de blivit utsatta för någon form av skadegörelse och hot. Men vid fyratiden på natten väcktes de av skottlossning.

– De har vaknat av att det smäller vid fyratiden. När polisen kommer dit hittar vi en kula och tre patronhylsor i anslutning till huset, säger Robert Loeffel, pressansvarig på Polisen i region syd.

En anmälan om mordförsök har upprättats, och polisen har under dagen genomfört en teknisk undersökning samt hållit förhör med de drabbade.

– Vårt jobb nu är att reda ut vad som har hänt och vad som ligger bakom. Deras bil utsattes för skadegörelse tidigare i veckan, vi vet inte om det är av samma person men självklart kopplar man ihop händelserna, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.