Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sune Håkansson, Ronnebypartiet, kommer att formellt ställa kravet om ett extraval i Ronneby efter de många turerna kring kommunalrådet Roger Fredriksson (M) (t.h.). Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Partiet kräver nyval i Ronneby efter skandalerna

Uppdaterad
Publicerad

Sune Håkansson, fullmäktigeledamot för Ronnebypartiet, kommer ställa krav på extraval i Ronneby efter de många turerna kring Moderaterna och kommunalrådet Roger Fredriksson.

Han var först ut med att kräva Roger Fredrikssons (M) avgång efter SVT:s avslöjanden, och nu vill Sune Håkansson (RoP) utlysa ett extraval i Ronneby. Det meddelar han i en insändare.

– Tanken är att det skall skapas en styrbar kommun. Det kan behövas en stabilare majoritet, där den aktuella opinionen fått slå igenom, skriver han i insändaren.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Ett extraval kräver ett beslut i kommunfullmäktige med två tredjedelars majoritet.

– Jag kommer sitta med armarna i kors tills vi ser om det här nya styret blir av eller inte. Jag tror inte att de kommer hitta ett fungerande styre, säger Sune Håkansson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet