Polisområdeschef Patrik Oldin och vice ordförande i Polisförbundet Annifrid Johannesson. Foto: SVT

Polischefens löfte ifrågasätts

Uppdaterad
Publicerad

Polisområdeschef Patrik Oldin lovade i tisdags att det kriminella gänget i Ronneby nu ska stoppas och redogjorde för det han kallar för en förstärkning. Men hans uttalande får nu skarp kritik från facket.

– Vi klarar inte ens vår grundbemanning idag. Vi har i lokalpolisområde Karlskrona haft åtta vakanta tjänster och nu fick vi fem personer. Att invånarna skulle se fler poliser i Ronneby på grund av denna så kallade förstärkning ser jag som helt orimligt, säger Annefrid Johannesson, vice ordförande i Polisförbundet i det sydöstra området.

Hon berättar vidare att bemanningen, trots de nya tjänsterna, inte är fulltalig i området som även innefattar Ronneby och Torsås.

– Det är oerhört frustrerande. Jag har aldrig känt frustrationen så påtagligt som nu, säger en polis som vill vara anonym.

Facket håller med och är mycket kritisk mot ledningen.

– Den trollar med siffror och vill inte erkänna att det är kris, men det är vad det är, säger Annefrid Johannesson,

Polisområdeschef Patrik Oldin är oförstående till kritiken från facket.

– Det var kanske dåligt ordval. Men när jag pratar om förstärkning så utgår jag från i dag, inte från i somras eller innan dess. Jag har sagt att det blir förstärkning, inte att Ronneby kommer att bli fler än de någonsin har varit, säger Patrik Oldin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.