Foto: SVT

Polisens uppmaning: ”Sluta sprida rykten”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Västra Blekinge uppmanar nu människor att sluta dela uppgifter och rykten om clowner på sociala medier. Ryktena bidrar till ökad rädsla, menar de.

Polisen i Västra Blekinge har reagerat på spridningen av fenomenet med clowner som skrämmer människor och skriver på sociala medier:

Genom att sprida dessa rykten ökar du otryggheten och bidrar i vissa fall till att ge extra näring åt de individer som klär ut sig.

Clownskräcken

I inlägget skriver även polisen att de dagligen kontaktas av lärare och föräldrar som berättar om barn och ungdomar som inte vågar gå ut efter att ha hört talas om clowner.

Om du är en av dem som skrämmer andra – Du skapar rädsla hos långt fler än de du skrämmer.”

Polisen i Västra Blekinge har fortfarande inte fått in någon anmälan om olaga hot som ska vara kopplat till någon händelse kring clowner.

– Det är ju olaga hot de håller på med men vi är vana vid att hantera pajaser och vi hanterar det som vilket hot som helst, säger Michael Persson, jourhavande förundersökningsledare Kristianstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Clownskräcken

Mer i ämnet