Foto: SVT

Politiska ledningen ovetande om avtalen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Patrik Hansson kände inte till detaljerna i avtalen med Västersjön Integration. Samtidigt manar han till lugn i debatten.

– Det har varit väldigt högt tonläge och folk som vill att huvuden ska serveras på silverfat och liknande, och det tycker inte jag är anständigt. Jag vill uppmana folk att ta ett djupt andetag så ska vi titta på hur det här har gått till, säger Patrik Hansson (S), till SVT Nyheter Blekinge.

Kommunalrådet Patrik Hansson säger att det han kände till var att socialförvaltningen hade löst boendesituationen under flyktingströmmen med hjälp av boendet i Fur. Men omständigheterna runt affären kände han inte till.

HVB-avtalen i Karlskrona

– Jag har sett till så att vi får en dragning av hela ärendet under kommunstyrelsens allmänna utskott i nästa vecka. Innan dess vill jag inte spekulera i påstådda fakta, säger han.

”Räcker inte att putsa fasaden”

Oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) är kritisk till hela den politiska ledningen i socialnämnden, som hon menar har förlorat kontrollen över en situation som har blivit allt mer pressad.

– Det räcker inte att tillsätta kriskommissioner för att putsa fasaden längre. Styrning och ledning är väsentligt, och det går inte att pengarna rinner ut på ena sidan och så är det utsatta barn som far illa på andra sidan. Det här är ju något som upprör hela vår kommun, säger Camilla Brunsberg (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HVB-avtalen i Karlskrona

Mer i ämnet