Hamo, 42, och Poppy, 40, är troligtvis Sveriges äldsta shetlandsponnys. Nu har de funnit kärleken. Foto: SVT

Ponnyhästar fann kärleken på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Hamo, 42, och Poppy, 40, är troligtvis Sveriges äldsta shetlandsponnys. På alla hjärtans dag fann de kärleken.

Det var stoet Poppy, 40, som tröttnade på singellivet på gården i Tavelsjö utanför Umeå. Så med hjälp av sin ägare lade hon ut en kontaktannons i sociala medier och fick napp direkt.

– Allt började med att vi undrade om det fanns någon ponny i landet som var äldre än Poppy. Det enda svaret vi fick var från Hamo i Blekinge, så det var ju en ”perfect match”, säger Annelie Weinehall, Poppys ägare.

Fick svar på alla hjärtans dag

I kontaktannonsen skriver Poppy bland annat att hon är en shettisdrottning som söker en kung och att hon trots sina vassa tänder är söt som socker.

På självaste alla hjärtans dag fick hon svar. Hamo skriver bland annat att det är härligt med någon yngre som flörtar, men att avståndet gör det svårt. Det får istället nätdejta.

– Förmodligen kommer de tyvärr aldrig att träffas. Poppy bor ju i Umeå och Hamo i Karlskrona. Men det finns ju Skype och sociala medier, säger Annelie Weinehall.

Men att Hamo är intresserad märks tydligt.

Se hela inslaget här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.